Gold & BTC

Bitcoin Fiyatı $60K’ı Yeniden Hedefliyor, Altın Yeni Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Bitcoin, 13 Eylül’de Wall Street açılışından sonra $60,000 seviyelerine yaklaştı ve altın, ABD doları karşısında yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Cointelegraph Markets Pro ve TradingView verilerine göre, BTC fiyat hareketi Bitstamp’te 10 günlük zirvelere eşdeğer bir seviyede işlem görüyor.

Bitcoin, haftalık açılış öncesinde başlayan bir toparlanmayı sürdürdü. ABD makroekonomik veriler, piyasaları Federal Rezerv’in önümüzdeki hafta faiz oranlarını düşüreceği yönündeki beklentilere daha da güvenli hale getirdi.

ABD hisse senetleri gün içinde hafifçe yükselirken, altın ons başına $2,585 ile tarihindeki en yüksek USD değerine ulaştı.

Bir günlük zaman dilimlerini analiz eden popüler tüccar ve analist Rekt Capital, BTC fiyatının bir düşüş kanalının alt sınırından olumlu bir tepki verdiğini belirtti.

“Şu ana kadar harika bir tepki verdik, BTC’yi Kanal Alt Sınırının (siyah) üzerinde Günlük Kapanışa hazırlıyor,” diye yorumladı ve açıklayıcı bir grafik paylaştı.

BTC/USD, ay başından bu yana sadece %1 oranında düşüş yaşadı ki bu da, genellikle %7 civarında kayıplar yaşanan Eylül ayında alışılmadık bir fiyat performansını açıklıyor.

Diğer bir tüccar olan Crypto Vikings, BTC/USD’nin 4 saatlik zaman dilimlerinde 200 periyotlu üssel hareketli ortalamayı (EMA) yeniden elde etme eşiğinde olduğunu belirtti. Kendisinin öngörüsüne göre, bu çıkış “büyük” olacaktır.